Aruba, Bonaire en Curaçao waarschuwen inwoners voor tropische storm

Nieuws

Written by:

Spread the loveAruba, Bonaire en Curaçao krijgen naar verwachting tussen donderdagavond en vrijdagochtend te maken met een tropische storm. De eilanden waarschuwen hun bewoners voor het onstuimige weer.

Op de eilanden zijn donderdagavond (Nederlandse tijd) meerdere weerswaarschuwingen uitgegaan. De storm brengt naar verwachting veel regenval, onweer en bliksem met zich mee.

Ook zorgt de storm voor een ruwe zee rondom de eilanden. Die hoge golven kunnen ook schade aan kleine vaartuigen en strandtenten veroorzaken.

Op dit moment valt al veel regen op de eilanden. De weerdiensten denken daarnaast dat de storm, als die eenmaal aan land is, gaat uitgroeien tot een sterke tropische storm.

De Curaçaose overheid heeft Defensie om hulp gevraagd als dat nodig is. Door de hevige regenval kunnen overstromingen ontstaan en worden sommige wegen onbegaanbaar. Er kan dan geholpen worden bij het leveren van transport en noodhulp. Defensie heeft voertuigen die in moeilijk begaanbaar gebied kunnen rijden.

De inwoners krijgen het advies de berichten van de meteorologische diensten goed in de gaten te houden.Lees het hele artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.