Belgische bondscoach Roberto Martinez krijgt rood en mist wedstrijd tegen Nederland

Nederlands VoetbalSport

Written by:

Spread the love


Als de Rode Duivels onder aanvoering van een soms weergaloze Kevin de Bruyne alle grote kansen hadden benut, was Wales met een monsterscore terug naar huis gestuurd. De Bruyne en Michy Batshuayi maakten in de eerste helft de Belgische doelpunten.

Vlak voor het laatste fluitsignaal voorkwam Martinez dat Wales snel een ingooi kon nemen door de bal buiten de lijnen af te schermen. De Turkse scheidsrechter Ali Palabiyik trok direct de rode kaart en stuurde Martinez weg. Thierry Henry, de eerste assistent van de bondscoach, zal zondag in Amsterdam tegen Oranje als eindverantwoordelijke op de bank zitten.

België kwam door de zege op 10 punten, 3 punten minder dan Oranje. Beide ploegen treffen elkaar zondag in de laatste groepswedstrijd in Amsterdam. Het Nederlands elftal heeft aan een gelijkspel genoeg om zich te verzekeren van de Final Four van de Nations League. Bij winst van België en een gelijk puntentotaal geven de onderlinge resultaten de doorslag. Oranje zegevierde enkele maanden geleden in Brussel met 4-1.


Kevin de Bruyne.
Volledig scherm

Kevin de Bruyne. © BELGA

De Bruyne opende in de tiende minuut de score op aangeven van Batshuayi, in de 37ste minuut waren de rollen omgedraaid. De spits van Fenerbahçe tikte de bal binnen na een voorzet van de spelmaker van Manchester City. Kort na rust kwam Wales terug in de wedstrijd via een rake kopbal van Kieffer Moore. De ingevallen Gareth Bale was nog dicht bij de 2-2. De scheidsrechter gaf België in de slotfase een strafschop voor een vermeende overtreding op uitblinker De Bruyne, maar na het terugkijken van de tv-beelden trok hij die beslissing in.

Bij België debuteerde de pas 18-jarige verdediger Zeno Debast van Anderlecht in de basis. De tiener vormde de defensie met de oud-Ajacieden Toby Alderweireld en Jan Vertonghen, die beiden sinds dit seizoen weer in de Belgische competitie spelen.
Op het WK neemt België, de nummer 2 van de wereldranglijst, het op tegen Canada, Marokko en Kroatië.Lees het hele artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.