Hoogste staat van alertheid: orkaan nadert Canarische Eilanden

BuitenlandNieuws

Written by:

Spread the love


De lokale overheid heeft aangekondigd dat alles en iedereen in de hoogste staat van alertheid moet zijn vanaf 24.00 uur vannacht. Cycloon ‘Ten’ kan dan namelijk voor grote ellende op de eilanden zorgen. Dit weekend zouden juist veel lokale feesten en activiteiten plaatsvinden op onder meer Gran Canaria, maar veel daarvan zijn al uit voorzorg afgelast.

Ook alle lokale voetbalwedstrijden en veel andere sportevenementen gaan niet door. Vooralsnog wordt de wedstrijd tussen Las Palmas en Granada op het hoogste voetbalniveau in Spanje wel gespeeld.

‘Blijf binnen’

Ook hotels waarschuwen voor tropische stormen over de Canarische Eilanden de komende dagen. ‘Bij harde wind en hevige regen adviseren wij u binnen te blijven en in ieder geval uit de buurt van bomen, lantaarnpalen en parasols te blijven’. Dat is te lezen in een brief die veel hotelgasten vandaag in hoofdstad Las Palmas onder hun deur doorgeschoven kregen. Ook al is de lucht helder dan nog wordt gasten gevraagd deuren en ramen te sluiten als ze weggaan.

De orkaan die de eilanden nadert zorgt mogelijk vanaf morgen tot maandag voor ongekende regenval. Eventuele stortbuien kunnen tot 150 liter water per vierkante meter in 24 uur tijd achterlaten. Windstoten kunnen oplopen tot 120 kilometer per uur.


Bekijk onze nieuwsvideo’s in onderstaande playlist:


Lees het hele artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.