In de spellentent van Jeugdland heb je altijd lol. Vooral als er toernooien of wedstrijden zijn

Etten-LeurRegio

Written by:

Spread the loveDe Spellentent staat hoog op de favorietenlijst van de bezoekers van Jeugdland. De 10-jarige Elin is groot fan en werd woensdag ook nog eens de 2000ste bezoeker.

Elk jaar is Elin op Jeugdland te vinden, meestal in de spelletjestent om te poolen. ,,Ik ben al een keer vierde geworden bij de wedstrijden”, vertelt ze trots.

Ook twee fanatieke Jeugdland- en spelletjesfans zijn Thomas (11) en Bas (13), volgens vrijwilliger Serea van Dorrestein de leukste broertjes van de spellentent: ,,Ze doen overal aan mee.” Poolen vinden de mannen ’t leukst, vooral als er toernooien zijn, dan tafelvoetbal en tafeltennis. 

Toppers, die regenwormen

In een partijtje Catch the Light gaat het er fel aan toe. Dat spel, waarbij zo snel mogelijk op de oplichtende knoppen moet worden gedrukt, is een eigen fabricaat van vrijwilliger Bart Klemans, die er twee jaar aan gebouwd heeft en ook de programmering voor zijn rekening nam.

Wedstrijden en toernooien, die overigens op de website zijn terug te vinden, zijn volgens vrijwilliger Jethro enorm populair. En terwijl in de ballenbak volop gestoeid wordt vinden anderen het tijd voor een spelletje. Het bestuur kon dit jaar maar liefst vijftien nieuwe aanschaffen. Beverbende en Regenwormen zijn volgens Van Dorrestein de toppers.

Glansrijk verloren

De vrijwilligers laten zich overigens ook niet onbetuigd. ,,Natuurlijk doe ik graag mee met spelletjes, dat is het leuke.” zegt Van Dorrestein die al voor de dertiende keer meehelpt, en dat drie weken lang. 

Even tijd voor een potje tafelvoetbal. De broertjes Thomas en Bas tegen Auke en Serea. ,,Ik ga niet winnen van die twee” zegt Auke ,,maar nu heb ik Serea bij me.” Er werd glansrijk verloren, maar eerlijk is eerlijk, de vloer was ’n beetje scheef en de verdedigende stang met spelers was behoorlijk verbogen. Het maakt niet uit, ze hebben lol.Lees het hele artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.