Justitie seponeert aangifte van buurt tegen boer Floor: niet vervolgd voor kappen honderd bomen

GoudaRegio

Written by:

Spread the loveHet Openbaar Ministerie gaat niet over tot vervolging, omdat zij na beoordeling van de aangiften geen strafbaar feit kon vaststellen. Dat laat een woordvoerder weten. ,,Dit is medegedeeld aan de aangever.”

Meerdere boeren zaagden eind juni zo’n honderd knotwilgen om. Dat deden zij om zich uit te spreken tegen het stikstofbeleid, dat er in hun ogen voor zorgt dat er ook in de Krimpenerwaard heel veel boeren en koeien verdwijnen. De bewoners van Bergambacht besloten om aangifte te doen.

Zij vonden dat De Jong – op dat moment nog zittend raadslid namens de SGP – zich schuldig maakte aan integretiteitschending, een overtreding van de Wet Natuurbescherming, een overtreding van de Bomenverordening Krimpenerwaard en onrechtmatig verkregen subsidiegelden. Maar daarvan is allemaal geen sprake, oordeelde het OM. Na overleg met politie en justitie kwamen de Omgevingsdienst Zuid Holland Zuid en burgemeester van de Krimpenerwaard eerder al tot diezelfde conclusie. Lees het hele artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.