Koppert Cress wint duurzaamheidsprijs

RegioWestland

Written by:

Spread the loveAquathermie staat voor het oogsten van warmte uit oppervlaktewater, voor later gebruik. Koppert Cress gebruikt daarvoor de noodkoeling voor de watergekoelde led-belichtingsarmaturen. De warmte die zo van mei tot augustus wordt gewonnen helpt het gasverbruik in de winter terug te dringen. Koppert Cress bespaart hiermee tien tot vijftien procent op de jaarlijkse kosten voor warmte.

Voorbeeld

In de inzending voor de Duurzaamheidsprijs deelde Koppert Cress een voorbeeld van de toepassing van aquathermie voor perkplantenteelt, in een fictief bedrijf van twee hectare. Op basis van de hoeveelheid warmte die dit bedrijf van mei tot en met augustus kon oogsten, was aannemelijk dat het volledige bedrijf via aquathermie kon worden verwarmd.

De onafhankelijke jury oordeelde dat de toepassing van aquathermie zowel voor het Klimaatakkoord als voor het imago van de glastuinbouw van groot belang is. Koppert Cress kreeg deze prijs niet alleen vanwege het initiatief en de concrete resultaten, maar ook omdat het bedrijf deze kennis deelt zonder enig commercieel belang.Lees het hele artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.