Lichaam van door overstroming meegesleurd Italiaans jongetje (8) na acht dagen teruggevonden

BuitenlandNieuws

Written by:

Spread the love


Na ruim acht dagen zoeken is vanmiddag het lichaam gevonden van Mattia Lucaroni. In een weiland op zo’n 15 kilometer van de plek waar het jongetje vermist raakte, vond een boer een met modder bedekt lichaam. Mattia werd tijdens de overstromingen vorige week in de Italiaanse regio de Marken, in het midden van Italië aan de Adriatische Zee, door het water meegetrokken.

Het vanmiddag gevonden lichaam verkeert in vergaande staat van ontbinding en dus wordt er voor de zekerheid nog een dna-test gedaan, maar gezien de op het lichaam gevonden kleding twijfelt bijna niemand erover dat het gaat om de vermiste Mattia Lucaroni. Al eerder deze week werden zijn rugzak, een deel van zijn trui en zijn schoenen gevonden.

Uit armen van zijn moeder

Mattia werd bij de heftige overstromingen vorige week door de kracht van het water uit de armen van zijn moeder gesleurd. De vrouw wist zichzelf te redden maar het jongetje verdween in de enorme modderstroom. Met het terugvinden van het lichaam van Mattia komt het dodental van de overstroming op twaalf, er wordt nog steeds een 56-jarige vrouw vermist.

Meer dan 120 teams van de brandweer, de politie en de burgerbescherming zoeken nu al ruim een week naar de vermisten.


Een luchtfoto van de Vigili Del Fuoco (de nationale brandweer- en reddingsdienst van Italië) toont de nasleep van een plotselinge overstroming in de omgeving van Senigallia.
Volledig scherm

Een luchtfoto van de Vigili Del Fuoco (de nationale brandweer- en reddingsdienst van Italië) toont de nasleep van een plotselinge overstroming in de omgeving van Senigallia. © ANP / EPA

Bekijk onze nieuwsvideo’s in onderstaande playlist:
Lees het hele artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.