Man die vrouwen in Chinees restaurant mishandelde, krijgt 24 jaar celstraf

BuitenlandNieuws

Written by:

Spread the loveToen een vrouw afgelopen zomer tijdens een etentje in een barbecuerestaurant niet inging op de avances van Chen Jizhi, moest ze dat met vuistslagen bekopen. En daar bleef het niet bij.

Gooien met stoel

Op beelden die op internet belandden was te zien hoe Jizhi vervolgens tekeergaat in het restaurant in Tangshan. Zo worden tafelgenootjes van de dame geschopt en op de grond gegooid. Een vriend van Jizhi gooit een stoel naar een hulpeloze vrouw op de grond. De dame waarbij het allemaal begon wordt aan haar haren naar buiten getrokken.

Volgens de rechter is hoofddader Chen Jizhi een bendeleider. Hij heeft nu voor meerdere misdaden een straf gekregen, waaronder voor een overval en mishandeling. Naast een hoge boete die hij moet betalen, moet de crimineel ook 24 jaar de cel in. Er zijn 27 handlangers (niet allemaal betrokken bij het geweld in Tangshan) die ook straffen hebben gekregen: uiteenlopend van zes maanden tot 11 jaar celstraf.

Corruptie binnen politiekorps

De beelden van de mishandeling duren nog geen vijf minuten en werden vooral op het sociale mediaplatform Weibo gedeeld. ‘Betekent dit, dat uit eten gaan nu zo onveilig is? Moeten we overal mannen meenemen? Dit zijn misdadigers’, luidt een van de reacties.

Pas na veel kritiek deed de politie uitvoerig onderzoek naar de bende van Jizhi. Dat leidde zelfs tot een corruptieonderzoek binnen het politiekorps. Meerdere agenten zijn aangeklaagd voor hun banden met een criminele organisatie.

Bekijk hieronder de beelden.
Lees het hele artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.