Manchester United ziet komst van genomineerde Erik ten Hag als grootste winst na megaverlies

Buitenlands VoetbalSport

Written by:

Spread the love


Zo betaalde de club in totaal ruim 150 miljoen euro aan Ajax om Lisandro Martínez en Antony over te nemen. Real Madrid ontving zo’n 70 miljoen euro voor Casemiro en Feyenoord kreeg ruim 15 miljoen euro voor Tyrell Malacia.

Volgens Manchester United heeft het forse verlies over afgelopen seizoen te maken met het uitblijven van een lucratieve zomertrip in de voorbereiding op het seizoen – een gevolg van de coronacrisis – en de gestegen energiekosten. De Engelse club zag ook de salariskosten flink stijgen.

Ondanks de komst vorig jaar van onder anderen Cristiano Ronaldo, Raphaël Varane en Jadon Sancho liep Manchester United de Champions League mis. De club kwam niet verder dan de zesde plaats in de Premier League en speelt dit seizoen, met Ten Hag als trainer, in de Europa League.

Directeur John Murtough noemt de komst van Ten Hag de belangrijkste winst van het seizoen 2021-2022. ,,Na grondig onderzoek was voor ons duidelijk dat Erik de beste kandidaat was. We hebben een lange weg te gaan, maar we hebben tijdens zijn eerste vier maanden als manager al een toename gezien van eenheid, focus en drive.” Volgens Murtough ligt Manchester United wat betreft versterking van de ploeg voor op schema. Hij verwacht dan ook dat zijn club tijdens de komende transferperiodes niet meer zo actief zal zijn.


Ten Hag werd overigens vandaag genomineerd voor de titel manager van de maand september in de Premier League. Ten Hag heeft concurrentie van Antonio Conte (Tottenham Hotspur) en Gary O’Neil (Bournemouth). Onder leiding van Ten Hag won Manchester United deze maand bij Leicester City (0-1) en van koploper Arsenal (3-1). De ‘Mancunians’ herstelden zich daarmee van een beroerde competitiestart, met nederlagen tegen Brighton & Hove Albion en Brentford.

Vanwege het overlijden van koningin Elizabeth werden heel wat wedstrijden de afgelopen weken geschrapt. De Premier League gaat volgende week na de interlandperiode verder. ManUnited speelt op 2 oktober de stadsderby tegen Manchester City. Tottenham Hotspur won deze maand ook twee competitieduels; Bournemouth won er één en speelde een keer gelijk. In augustus ging de prijs voor de trainer van de maand naar Mikel Arteta van Arsenal. Voetballiefhebbers kunnen tot maandagmiddag stemmen. In de loop van volgende week wordt de winnaar bekend.

Lees het hele artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.