Vandaag voor het eerst gratis stroom

Economie

Written by:

Spread the loveHelaas geldt dit voordeeltje alleen voor mensen met een dynamisch energiecontract. Die betalen geen vaste prijs, maar de prijs die per uur op de markt bepaald wordt.

Zaterdag is het zonnig en waait het hard, waardoor er meer aanbod van stroom is dan vraag. ,,Dat zorgt ervoor dat de stroomprijs negatief is’’, zegt Frank Breukelman van Zonneplan, een energieleverancier.

Tussen 11.00 uur ‘s ochtends en 17.00 uur ‘s middags krijgen klanten met een dynamisch energiecontract geld toe op de stroom. Op het hoogtepunt krijgt de klant 18 cent per kilowattuur. En dan is er al rekening gehouden met de energiebelasting en de opslag duurzame energie.

,,Een ideaal moment dus om je elektrische auto op te laden’’, aldus Breukelman. ,,Als je 50 kilowattuur laadt krijg je 8 euro. Met een Tesla model 3 kun je dan 400 kilometer rijden. Een collega met een laadpaal heeft de buurt al uitgenodigd om gratis de auto op te komen laden.’’

Ook Belgen met een dynamisch energiecontract profiteren vandaag van gratis stroom. In Duitsland zal de prijs enkele uren op 0 uitkomen. Zonneplan verwacht dat het de komende tijd vaker voorkomt dat de stroom gratis is, omdat er steeds meer windmolens en zonnepanelen komen.

Bekijk hier al onze video’s over de economie:
Lees het hele artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.