Verrassend: deze dure SUV was vorig jaar de bestverkochte auto ter wereld

Spread the love

[ad_1]

Dat blijkt uit cijfers van Autoweek, dat zich baseert op marktonderzoeker Felipe Munoz. Hij maakte een lijst van de 110 populairste automodellen van 2021. De Toyota RAV4 blijkt de Corolla te hebben ingehaald, maar er zijn meer opvallende conclusies. 

Munoz onderzocht de daadwerkelijke autoverkopen van de 106 grootste markten, die bij elkaar 99,32 procent van de wereldwijde verkoop vertegenwoordigen. Opvallend: de Toyota RAV4 verdreef de Toyota Corolla van de eerste plek. Ook de Toyota Camry en Hilux staan in de top 10. 

Ook Honda doet goede zaken. De CR-V staat op 3, de HR-V en zijn derivaten op 6 en de Accord en Civic op respectievelijk 10 en 11. Fords F-150, traditioneel de grote winnaar in thuisland VS, eindigt nog op een zevende plaats. Daarmee is het echter wel de eerste auto van de lijst die een stevige daling laat zien.

Kia Niro niet in de top 110

De Tesla Model 3 werd vorig jaar daarentegen maar liefst 40 procent vaker verkocht dan in 2020. Ook de Model Y, die in 2020 in de VS werd gelanceerd, deed het goed en eindigde met 392.000 verkochte exemplaren wereldwijd op de 19e plaats. Een andere EV die het goed doet, is de Chinese Wuling Mini EV. Deze Chinese verkooptopper eindigt met plaats 20 net onder de Model Y. Opvallend: de Kia Niro, die het in Nederland en Europa bijzonder goed doet, haalt de wereldwijde top 110 niet.

[ad_2]

Lees het hele artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *