Vos gaat in Australië voor tiende WK-medaille: ‘Hoop op een heel mooie dag’

Wielrennen

Written by:

Spread the love


NOS Wielrennen

Kapotte fiets of niet: Vos is klaar voor het WK

Ze stond zestien jaar geleden al in de regenboogtrui op het podium van de wereldkampioenschappen wielrennen. Negentien jaar was Marianne Vos toen ze in Salzburg verrassend wereldkampioene op de weg werd.

Komende nacht is Vos (35) opnieuw een van de favorieten voor de titel die ze in haar carrière al drie keer wist te behalen, voor het laatst in 2013. Al spreekt ze in Australië niet over haar eigen ambities, maar over het doel van de Nederlandse ploeg als geheel.

“Ik ben hier om een mooi kampioenschap te rijden, we gaan er met z’n allen alles aan doen om die wereldtitel binnen te slepen”, spreekt Vos in het teambelang.

NOS

WK wielrennen

Vos: “We weten allemaal hoe lastig dat is. Het enige dat ik in de voorbereiding kan doen is me zo goed mogelijk voorbereiden en proberen in absolute topvorm te zijn. Ik voel me goed, dus ik heb er ook heel veel zin in.”

Drie keer goud, zes keer zilver

Bij negen van de veertien wereldkampioenschappen die ze reed, stond Vos op het podium, als winnaar of als nummer twee. Een jaar geleden pakte Vos in het Belgische Leuven het zilver achter de Italiaanse Elisa Balsamo, die haar in de sprint verschalkte.

WK 2021: Italiaanse Balsamo houdt Vos van vierde wereldtitel op de weg af

Een tiende WK-medaille is mogelijk, zeker nu de oorspronkelijke kopvrouw van de Nederlandse ploeg gehavend aan de start verschijnt. Annemiek van Vleuten is al het hele seizoen in uitstekende vorm, maar een val in de gemengde ploegentijdrit gooide roet in het eten.

Lang was onzeker of Van Vleuten überhaupt deel zou kunnen nemen aan de wedstrijd, maar ondanks een breukje in haar elleboog is ze erbij.

Die beslissing zal Vos niet verbaasd hebben. Donderdag, nog voordat bekend werd dat Van Vleuten (39) zou gaan rijden, sprak ze lovende woorden over de veerkracht van Van Vleuten. “Annemiek is Annemiek. We weten hoe sterk en hoe hard ze is. Maar het is nu afwachten wat ze gaat brengen. Zowel voor haar als voor ons.”

ANP

Marianne Vos lijkt de belangrijkste troef van Nederland nu Van Vleuten gehavend is.

Wat voor rol Van Vleuten in de koers ook kan spelen, Vos verwacht een WK waar van alles kan gebeuren. “Het parcours is heel divers, dus er zijn heel veel verschillende scenario’s mogelijk.”

“En er mogen heel veel verschillende rensters tot de favorieten gerekend worden. Uiteraard hoop je zelf op een heel mooie dag.”

NOS

Het profiel van de wegwedstrijd voor vrouwen bij de WK in Wollongong.Lees het hele artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.