Vrouwen maken zich op voor wegwedstrijd • WK in de nacht live te zien bij de NOS

Wielrennen

Written by:

Spread the love


Vos gaat in Australië voor tiende WK-medaille: ‘Hoop op een heel mooie dag’

Ze stond zestien jaar geleden al in de regenboogtrui op het podium van de wereldkampioenschappen wielrennen. Negentien jaar was Marianne Vos toen ze in Salzburg verrassend wereldkampioene op de weg werd.

Komende nacht is Vos (35) opnieuw een van de favorieten voor de titel die ze in haar carrière al drie keer wist te behalen, voor het laatst in 2013. Al spreekt ze in Australië niet over haar eigen ambities, maar over het doel van de Nederlandse ploeg als geheel.

“Ik ben hier om een mooi kampioenschap te rijden, we gaan er met z’n allen alles aan doen om die wereldtitel binnen te slepen”, spreekt Vos in het teambelang.

Kapotte fiets of niet: Vos is klaar voor weer een WK

Van Vleuten ‘gewoon’ aan de start

NOS

Annemiek van Vleuten (r) naast Wout Poels

Annemiek van Vleuten kan ondanks het breukje in haar elleboog komende nacht van start gaan bij de WK op de weg. Dat heeft wielerbond KNWU vrijdagmiddag bekendgemaakt.

“Bij een laatste test vandaag bleek het herstel voldoende om deel te kunnen nemen”, schrijft de bond op Twitter.

Van Vleuten liep de breuk woensdag op bij een val tijdens de gemengde ploegentijdrit. Een dag later kon ze alweer trainen op de fiets, maar staan op de pedalen ging nog niet. “Zeker op zo’n parcours moet je dat wel kunnen”, zei Van Vleuten donderdag.

Op de pedalen staan

Vrijdag stapte Van Vleuten opnieuw op de fiets om met een deel van de Nederlandse selectie te trainen. “Het ging op zich best goed, ze heeft een paar keer kunnen staan”, zei bondscoach Loes Gunnewijk. “Dat is positief.”Lees het hele artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.