Zeeuwse horecatycoon Won Yip openhartig in documentaire. Dit zijn de eerste beelden

RegioZeeland

Written by:

Spread the loveKoning op de Dam, zo heet de documentaire. De titel verwijst naar het feit dat Yip diverse horecazaken op de Dam in Amsterdam in bezit heeft. Hij gaf regisseurs Sarah Vos en Sander Snoep geruime tijd volledig toegang tot zijn ‘ogenschijnlijk glamoureuze leven met champagnefeestjes en dure penthouses’.

Volgens de regisseurs laat de film een andere kant van Yip zien en was hij niet eerder zo openhartig. Hij toont de schaduwzijde van zijn leven in weelde en vertelt over zijn traumatische jeugd en over zijn stiekeme droom om zich te onttrekken aan zijn imperium. In de film is ook te zien hoe de coronapandemie en tegenslagen in zijn privéleven hem raken.

Won Yip, zoon van eigenaren van Chinese restaurants, groeide op in Vlissingen. Op jonge leeftijd kocht hij café Pubbles aan de Grote Markt in Goes. Later vertrok hij naar Amsterdam, waar hij een indrukwekkend horeca-imperium opbouwde met vestigingen in binnen- en buitenland.

Koning op de Dam gaat dinsdag 27 september in première op het Nederlands Film Festival. Op donderdag 6 oktober is de documentaire vanaf 22.20 uur te zien BNNVARA op NPO 2

Bekijk hieronder de trailer:Lees het hele artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.